Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده» عباس گلرو رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره تحولات آذربایجان و بحران ایجادشده در مرزهای شمال غرب ایران اظهار داشت: تحولات آذربایجان و ارمنستان که با تنش در منطقه قره‌باغ شروع شد در حالی است که پیشتر هم در این منطقه شاهد بحرانی بودیم، ولی بحران فعلی متفاوت از بحران سابق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تنش و بحران در منطقه قره‌باغ ناشی از یک عنصر بسیار اساسی و مهم خارجی شامل مداخله بازیگران خارجی است که در این تحولات نقش عمده‌ای را ایفا می‌کنند.

رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: آنچه که در منطقه هم اکنون رخ می‌دهد ناشی از یک نگاه جاه‌طلبانه‌ای است که برخی کشورهای منطقه دارند؛ همان جریانی که بحران ۱۰ ساله را به مردم سوریه تحمیل کرد و بحران‌سازی‌های آنها باعث شد که در سوریه صدها هزار نفر کشته شده و تعداد بالایی مجروح شوند و خانه‌های زیادی ویران شده و سوریه به سرزمین نیمه سوخته تبدیل شود، می‌خواهد در حوزه‌های دیگر نقش مخرب خود را ادامه دهد.

گلرو گفت: سؤال اساسی از دولت آذربایجان آن است که آیا آنها هم می‌خواهند سرزمین خود را به محل تنش و درگیری بازیگران خارجی تبدیل کنند، در حالی که بایستی مراقب این موضوع باشند.

وی تصریح کرد: فرمایش مقام معظم رهبری فصل الخطاب همه صحبت‌هاست؛ هیچ بازیگر و قدرت خارجی خیری برای آذربایجان، ارمنستان‌ خو کشورهای منطقه نمی‌خواهد باید دست آنها کوتاه شود.

رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: الهام علی اف باید خردمندانه و مدبرانه موضوع را مدیریت کند و کشورش را طعمه بازی دیگران نکند و اگر چنین رفتاری کند، قطعا در درجه اول آذربایجان ضرر خواهد کرد در حالی که جمهوری اسلامی چنین چیزی را نمی‌خواهد.

وی تصریح کرد: تجربه تلخ مداخلات بیگانگان در امور سوریه، لبنان، عراق، یمن، لیبی و افغانستان را دیده‌ایم؛ ویرانی و حجم بالای آوار خرابی‌های جنگ بر سر آن ملت‌ها و سردمداران و حاکمان آن چیز دیگری نداشته است.

گلرو گفت: جمهوری اسلامی باید در بحران‌های منطقه از دو قدرت سخت و نرم استفاده کند؛ برگزاری رزمایش فاتحان خیبر اقدام بسیار ارزشمندی بود که انجام شد که البته نشان از اقتدار جمهوری اسلامی و پیامی شفاف به همه طرف‌های منطقه و فرامنطقه‌ای است که ایران اسلامی با هیچ کسی شوخی ندارد و برای تحصیل منافع اقتصادی و تثبیت حسن همجواری و همسایگی با کشورهای منطقه از جمله ارمنستان، آذربایجان و ترکیه قواعدی را رعایت می‌کند، لذا باید همه کشورهای منطقه به قواعد حفظ منافع همگانی و پرهیز از ایجاد تنش پایبند باشند.

رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: جمهوری اسلامی در حوزه قدرت سخت پیام اقتدارمندانه‌ای را با برگزاری رزمایش فاتحان خیبر اعلام کرد. در حوزه قدرت نرم هم باید کار کرده و تلاش ویژه‌ای کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ملت جمهوری آذربایجان ملت پیوسته با جمهوری اسلامی ایران است و همه ما از یک روح هستیم ولی در مجموع باید در حوزه نرم کار بیشتری انجام دهیم.

گلرو افزود: مردم آذربایجان باید هوشیار باشند و این آگاهی را داشته باشند و اجازه مداخلات قدرت‌های مخرب منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در آذربایجان را ندهند.

رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: تروریست‌هایی که روزگاری در سوریه جنگیدند امروز با تسهیل گری قدرت‌های منطقه‌ای در منطقه قفقاز مستقر شدند و کشورهای این منطقه باید بدانند آنها جز رنج و مصیبت و بدبختی چیز دیگری برای منطقه ندارند.

وی اضافه کرد: قرار است هیاتی از کمیسیون امنیت ملی مجلس از مناطق مرزی شمال غرب ایران بازدید کنند که این سفر در هفته آینده انجام خواهد شد و گزارش آن به کمیسیون امنیت ملی اعلام شده و اگر مسائل مهم باشد در صحن هم قرائت خواهد شد.

منبع: نماینده

کلیدواژه: جمهوری آذربایجان عباس گلرو عضو کمیسیون امنیت ملی رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس کشورهای منطقه جمهوری اسلامی منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۰۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است

دلشاد شهاب، سخنگوی ریاست اقلیم کردستان جزئیات سفر نچیروان بارزانی، رئیس این اقلیم به تهران را اعلام کرد و گفت که بارزانی می‌خواهد تاکید کند که اقلیم کردستان تهدیدی برای منافع همسایگانش نخواهد بود.

براساس گزارس رووداو، شهاب گفت: رئیس اقلیم کردستان معتقد است که استراتژی اقلیم در برخورد با کشور‌های همسایه این است که عامل ثباتی برای منطقه باشد.

او افزود: روابط تاریخی اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران را به هم پیوند داده است. ایران در روز‌های مبارزه با دیکتاتوری (صدام) پناهگاه هزاران پناهنده عراقی و کرد و سنگر عراقی‌ها و اقلیم کردستان تا سقوط رژیم دیکتاتوری بود.

سخنگوی ریاست‌جمهوری اقلیم کردستان خاطرنشان کرد: از ابتدای آزادسازی اقلیم کردستان، روابط دوستانه مبتنی بر احترام با ایران وجود داشته است، روابطی که منافع دو طرف را حفظ کرده است منطقه می‌خواهد به دوستانمان اطمینان دهد که اقلیم کردستان این موقعیت را به عنوان عامل ثبات حفظ خواهد کرد و به تهدیدی برای منافع همسایگان ما تبدیل نخواهد شد.

دلشاد شهاب در خصوص روابط تهران و اربیل گفت: جمهوری اسلامی ایران برای ما کشور مهمی است و مرز‌های وسیع و طولانی، و روابط اقتصادی و تجاری قوی و دائمی داریم.

این مقام اقلیم کردستان افزود: ایران یک نیروی تاثیرگذار در منطقه است و در عراق و منطقه نیز نفوذ دارد و در همه شرایط سخت اولین تماس با جمهوری اسلامی ایران بوده است.

شهاب در پاسخ به سوالی درباره سرد شدن روابط ایران و اقلیم کردستان از دو سال پیش، گفت: همسایگی و روابط در این منطقه ما دچار فراز و نشیب می‌شود. ما می‌خواهیم از طریق این دیدار پیام اطمینان را ارسال کنیم که منافع مشترک بین ما آنقدر زیاد است که سردی روابط ما آن را تیره و تار کند.

گفتنی است رئیس اقلیم کردستان  روز گذشته با هیئتی متشکل از دو معاون خود، وزیر داخلی اقلیم کردستان، رئیس دفتر ریاست اقلیم و تعدادی از مقامات اقلیم کردستان وارد تهران شد.

 رئیس اقلیم کردستان امروز دوشنبه با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب، ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ایران دیدار و گفتگو خواهد کرد.

مترجم: مینا عظیمی

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • وعده صادق امنیت ملی ایران را به صورت جهشی ارتقا داد
  • تلاش باکو برای جذب سرمایه خارجی
  • گروه‌های مقاومت در پاسخ مشروع ایران به رژیم اسرائیل دخیل نبودند
  • آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲ میزبان گردشگران خارجی ۶۳ کشور بوده است
  • نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • رایزنی گروسی و امیر عبداللهیان در تهران
  • دیدار رئیس اقلیم کردستان با دبیر شورای عالی امنیت ملی
  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است